link naar de bestelpagina

voedselcoop.eu home

De Groene Deelderij

Of je nu het wonder van een bruine boon op een nat watje gadeslaat of dagelijks een smoothie draait van groenten en fruit uit je eigen voedselbos... Of je je kapotte veters vervangt door een weck-elastiek of sneakers draagt van paddenstoelenleer... Zolang je intentie is om eerlijk en puur om te gaan met wat de aarde ons te bieden heeft, ben je van harte welkom bij De Groene Deelderij in Westerwolde.

[deelderij (de; v; meervoud: deelderijen)]
1 samenkomst van ruimdenkende mensen met een open hart die gemeenschappelijke interesses delen
2 plek waar mens en aarde als één geheel gezien worden, met een gemeenschappelijke deler die leven heet
3 het equivalent van groei

Wat doen we

Ons streven is om voedsel zoveel mogelijk lokaal te betrekken, rechtstreeks van de boer/maker, en zoveel mogelijk te kiezen voor (seizoens)producten die op natuurvriendelijke wijze (zonder bestrijdingsmiddelen en diervriendelijk) zijn geproduceerd.

Hoe

Binnen de deelderij ben je maker (producent) en/of opmaker (consument).
Als maker kun je je producten aanbieden binnen onze webshop. De opmakers kunnen hier wekelijks hun bestelling plaatsen tot donderdagochtend 8:00 uur. Daarna sluit de webshop zodat de makers hun producten kunnen voorbereiden.
Volgens rooster haalt één van de opmakers op zaterdagochtend alle bestellingen op bij de makers. We hebben aandacht voor transportbewegingen en trachten die te beperken tot een minimum.

Waar en Wanneer

Iedere zaterdagmorgen vanaf 10:30 uur haalt ieder zijn bestelling op bij het uitdeelpunt: Het Moment Eten & Drinken (het Kerkje) in Veelerveen. Hier worden de bestelde producten om 11:00 uur klaargezet voor afhaal. Geen sambal-bij, wél koffie/thee met vers gebak (die áppeltaart! nou, nou, nou...)

Wie

De Groene Deelderij bestaat uit een enthousiaste groep groendenkende mensen in en rond Westerwolde.
In de basis zijn we makers (degenen die eerlijk, biologisch verbouwd voedsel produceren) en opmakers (degenen die al dit heerlijks consumeren). Daarnaast delen we onderling onze individuele groene kennis en talenten, stekjes, zaden en recepten.

Laat dit je hart sneller kloppen? Neem dan contact op